Dinozorlar horlandı ama hasılatta coştular

Paylaş
Kritikler burun kıvırdı ama gişe başka konuştu... Jurassic geri döndü, cüzdanlarınızı kaptı
Yahu neymiş? Eleştirmenler beğenmemiş. Eee? Seyirci öyle dememiş ki. Amerikan rüyasının bayraklarıyla süslenmiş 5 günlük *Bağımsızlık Günü molası*nda, Universal Pictures’ın dinozor inadı *Jurassic World Rebirth*, 148 milyon doları kasaya indirmiş. Hem de sadece ABD ve Kanada’da. Hani şu ‘kötü yorumlar gişeyi etkiler’ tezi… Eh, biraz çürüdü galiba.
New Yorklular tatilde Central Park’ta serinlemek yerine sinema salonlarında kükreyen CGI dinozorlara gitti. Kanada cephesinde de pek farklı görünmüyor tablo. Anlaşılan o ki, halk bilimle yoğrulmuş, mantıkla açıklanamayan dev kertenkelelere hâlâ bayılıyor. Belki de hayat zaten bu kadar saçmayken, dinozor kovalamacası bir nebze de olsa mantıklı geliyor insana.
İşin ilginci, bu film eleştirmenlerden ılık ılık yorumlar almış. Ne övgüye boğulmuş ne de yerin dibine gömülmüş. Tam *“Eh işte izlenir”* kıvamında. Ama seyircinin umurunda mı? N’olur sanki senaryoda tutarlılık olsa, karakterler biraz gelişse? Yok, seyirci dinozor istiyor, o kadar. Eh, halkın istediği buysa, Hollywood da onu veriyor. Himmet değil bu, ticaret.
Universal Pictures, bu işten yine kârlı. Devam filminden devam ekmek yemeye alışkın Hollywood takımı, ‘Rebirth’ (Yeniden Doğuş) adıyla kartal gibi geri dönmüş. *Rebirth* gibi süslü isimler verip eski hikâyeleri tekrar satmakta üstlerine yok. Açık konuşalım, bu işler biraz da ‘nostaljiyi paketleyip kârla satma sanatı’. Yani, dinozorları da reboot ediyoruz artık. Kertenkele ama versiyon 8.0 gibi düşün.
Uzun lafın kısası: Bayramda çoluk çocuk, mısır kola eşliğinde salonları doldurdu. Ne eleştirmen kaldı gündemlerinde, ne IMDb puanı. Söylemesi ayıptır ama dinozorlar bilet sırasındaki bebeklerden daha çok ilgi gördü.
Eh, belki de sistem sizden bilim istemez, bilet ister. 🦖
Dipnotlar
1. *Rebirth*: İngilizce “yeniden doğuş” anlamına gelir. Genelde film, oyun veya müzik sektöründe var olan bir seriyi ‘yeniden başlatmak’, ‘hayata döndürmek’ amacıyla kullanılır.
2. *Bağımsızlık Günü molası*: ABD’de 4 Temmuz, ülkenin bağımsızlık ilan ettiği gün olarak kutlanır ve büyük bir ulusal tatildir. Genellikle 4-5 günlük bir tatil dönemi olur.
Paylaş
Yeni yazılar yayına girer girmez ilk okuyan sen ol!
Dünyanın En Büyük ve En Gelişmiş Vitrini YouTube
YouTube artık sadece video izleme yeri değil, dünyanın en büyük dijital mağaza vitrini. Kutular orada açılıyor, kararlar orada veriliyor, herkes bir şekilde oradan geçiyor.
Tren biletinden ucuz, uçak bile gerektirmeyen 6 Avrupa kaçamağı
Bir saatlik yolculukla pasaport damgası kap, dönüşte pazara yetiş. Yine eve dön, euro mu kaldı cebinde orası şansına.